Tevékenységeink

A gyász feldolgozásának megsegítése

Alapítványunk aktívan részt vett a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarországon történő meghonosításában. A Grief Recovery Institute® által kidolgozott módszer a világ számos pontján képviselteti magát és nyújt aktív segítséget a gyásszal küzdők számára. Magyarországon 2009-től van jelen, Andrea Herke Dahlgren indította el a módszer meghonosítását, azóta vannak Gyászfeldolgozás Módszer Támogató csoportok Magyarországon. Az alapítvány támogatta 2016-ban júniusában az első, majd 2017 júniusában a második angol nyelvű magyarországi Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista Képzést, illetve az 2017 októberben és novemberben megrendezésre került első magyar nyelvű Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista Képzéseket. 2017-ben 16 fő vált a segítségünkkel Gyászfeldolgozás Módszer® Specialistává, akik az ország számos pontján és a határainkon túli magyar közösségekben is sikerrel alkalmazzák a módszert. 2018-ban is több olyan szakember volt, akiknek a kiképződését támogatta az alapítvány. A Gyászfeldolgozás Módszer támogató csoportok egyik célja, hogy a csoportos program elvégzése után olyan közösségek jöhessenek létre, amelyek képesek megkönnyíteni a gyász feldolgozását a módszer segítségével. 8 illetve 12 hetes programokat támogatunk az ország különböző településein. Támogatjuk az individuális gyászfeldolgozás folyamatát, 7 hetes Gyászfeldolgozás Módszer Egyéni Program nyújtásával . Nyílt napokat szervezünk, melyek elsődleges célja, hogy minél több emberrel ismertessük meg az Alapítványt, célkitűzéseit és módszereit, illetve a gyászfeldolgozás lehetőségével ismertessük meg a résztvevőket.

Társasjáték

Alapítványunk egyik célkitűzése, hogy új terápiás eljárásokat emeljen be a gyógyító munkába. Ennek megfelelően célul tűztük ki egy olyan társasjáték meghonosítását, amely gyerekek gyászának feldolgozását segítené. A játék felnőtt vezetésével játszható, aki lehet szülő, pedagógus vagy segítő foglalkozású szakember.

Művészet

Szeretnénk felhívni a figyelmet a művészetek gyógyító erejére, amelynek fő formája az alapításunk óta évente megrendezett Kreatív Segítők Összművészeti Rendezvény.

 

A rendezvényen fellépnek és kiállítanak segítő foglalkozású szakemberek (orvosok, pszichológusok, szociális munkások, családterapeuták, pedagógusok),akik valamilyen művészeti ágban jártasak, valamint olyan művészek, akik szívesen kapcsolódnak az alapítvány munkájához. Ezen a jótékonysági rendezvényünkön egyrészt arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a segítők testi-lelki egészségének megőrzésében nagy szerepet játszik a művészetek gyakorlása, másrészt a művészetek öngyógyító erejének használata, az est programja során átélt együttes öröm közösségformáló erejét szeretnénk hirdetni.

 

Jövőbeni célkitűzésünk művészetterápiás és művészet pszichoterápiás foglalkozások, workshopok szervezése felnőttek és gyerekek részére.

Terápiás folyamatok támogatása

Alapítványunk másik fontos tevékenysége, hogy anyagi támogatást nyújtunk olyan személyek számára, akik nem tudják a pszichoterápia vagy egyéb mentálhigiénés kezelés (pl. családterápia, gyászfeldolgozás) teljes díját kifizetni.

 

Az anyagi támogatáshoz szükséges pályázat részleteiről információ a gyogyulasalapitvany@gmail.com email címen kérhető

Segítők támogatása

Alapítványunk támogatja a segítő foglalkozású szakembereket abban, hogy részt vegyenek konferenciákon, publikáljanak folyóiratokban, workshopokat szervezünk és könyvkiadásban is vállaltunk már szerepet.

 

Rendszeresen tartunk országszerte ingyenes előadásokat orvosoknak, pedagógusoknak, segítő szakembereknek, egyetemi hallgatóknak, pszichológusoknak, gyászolóknak.

 

A fiatal szakembereket képződésükben, kutatásaik folytatásában támogatjuk, illetve szakmai tanácsadással, esetleg ingyenes szupervízióval segítjük munkájukat.

Rólunk

Gyógyulás a Gyászból

Támogatás

kapcsolat

Tevékenységeink

Gyászfeldolgozás 

Társasjáték

Művészet

Terápia Támogatása

Segítők Támogatása